Onze relaties:

  • PCI Nederland
  • B2U
  • Van Duijnen
  • Quarto
  • Almanapp

Veolia Transport Fast Ferries kiest voor ticketing & toegangssysteem van CREO Cashless Payment Systems

 

Sinds 16 maart 2003 vaart Veolia Transport Fast Ferries het fiets-voetveer tussen Vlissingen en Breskens. Met 2 schepen maken jaarlijks zo'n 800.000 reizigers de overtocht, waarbij ze hun fiets of bromfiets mee kunnen nemen. Hiermee wordt een ideale verbinding over de Westerschelde tot stand gebracht die perfect aansluit op het overige openbaar vervoer aan beide zijden. Voor woon-werkverkeer en toeristen de snelste weg naar de overkant!

Een centrale (Veolia) database vormt de kern van het ticketing & toegangssysteem. Deze database beheert alle barcodes voor zowel enkelvoudige tickets alsook meer-ritten kaarten en abonnementen. Deze server zorgt voor de uitgifte en validering van unieke barcodes en registreert ook alle transacties (verkopen, afwaarderingen, ...).

De ticketautomaten zijn via een betrouwbare IP-connectiviteit verbonden met de server en verzorgen de gebruikersinterface, de lokale betaling en de generatie van de tickets. De gebruiker voert zijn bestelling in via de grafische gebruikersinterface. Voor elk type ticket wordt via een webservice een unieke barcode opgevraagd aan de centrale server. Naast het kopen van tickets in automaten, is het mogelijk om tickets te kopen bij de kassapunten.

Toegang tot de wachtruimte wordt verkregen via toegangslanes. De poortjes in de toeganglanes worden geopend bij het inchecken met een OV chip kaart, danwel met een barcode ticket. De applicatie verbonden met de barcode scanners zal eveneens via een webservice de centrale database raadplegen om te verifiëren of een ticket geldig is. De centrale server zal ervoor zorgen dat een gebruikte barcode na gebruik wordt ontwaard.