Onze relaties:

  • PCI Nederland
  • Antenor
  • Quarto
  • Van Duijnen
  • B2U

Het eerste Cashless hotel in Nederland is een feit!

HEM Hotels  heeft zich ten doel gesteld de organisatie volledig contant(geld)loos te laten functioneren zonder in te boeten op gastvrijheid van het hotel en haar gasten.
Samen met de opdrachtgever is een sluitend cashless ticketing-, toegang- en betaalsysteem gerealiseerd waarin 300 kamers worden geëxploiteerd binnen een gastvriendelijk en zo veel mogelijk contant(geld)loos parkeer- toegang- en afrekensysteem.
 
Om deze doelstelling te realiseren is een contact loos systeem geinstalleerd over de voormalige kamersloten. De sloten communiceren met de database via de uitgegeven toegangspasjes en de diverse wandkaartlezers in het pand. Bij binnenkomst kan de hotelgast zich aanmelden bij de vijf veelzijdige check-in terminals.
 
De hotelgast kan contant danwel via internet (met creditcard of iDEAL) een hotelkamer boeken. Na aanmelding bij de check-in terminal wordt automatisch een pas uitgegeven die toegang verstrekt aan de hotelkamer en buitendeuren van het hotel. Hierbij is natuurlijk o.a. rekening gehouden met verloren passen en de gehanteerde geldigheidsduur.
 
In lijn met deze ontwikkeling is HEM Hotels ook gaan werken met een minivendingbar. Deze minivendingbar voor op de hotelkamer is aangesloten op de rekening van de hotelgast en boekt automatisch alle consumpties op. De grootste voordelen van dit systeem is een directe facturatie bij consumptie waardoor geen controle hoeft worden uitgevoerd, een voorraadbeheer die zorg draagt voor een efficiënte bevoorrading en houdbaarheidcontrole, een energiebesparing voor niet verhuurde hotelkamers en geen omkijken naar hygiëne.
 
Om het systeem volledig functionerend te krijgen, wordt binnen een samenwerking met diverse partijen koppelingen ontwikkeld tussen het sleutelkaartsysteem, reserveringssysteem, check-in terminals en betalingssystemen. Hotelgasten worden snel en efficiënt bediend, veiligheid van het personeel wordt verhoogd en kosten worden gereduceerd dankzij de efficënte processen en het uitschakelen van het contante geld circuit.